PK 118, Tartu 50002, Estonia | +372 5021717 | ehy@hemofiilia.ee

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses pakutav huvi- ja sporditegevus

28.01.2013    •  Lisas: Kennet    •   Kommentaare pole »

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses pakutav huvi- ja sporditegevus 2013 talv/kevad

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses (Endla 59) on võimalik käesoleval aastal taas osaleda arvutiõppe kursustel, jätkata tegelemist Kundalini joogaga või praktiseerida keeleoskusi inglise või hispaania keele vestlusgrupis.

Arvutikursustel omandatakse arvuti kasutamise põhitõed (töö Windows keskkonnas, internet, turvaline interneti kasutamine) ja tutvustatakse portaali Eesti.ee kasutamisvõimalusi (päringud enda andmete kohta- elukoht, pensioniandmed, tervisega seonduv- Haigekassa, retseptid, töövõimetushüvitised, jpm). Arvutikursuste maht on 12 akadeemilist tundi 2 päeva jooksul. Kursused on tasuta, oodatud on nii eesti- kui venekeelsed grupid. Liikumispuudega inimestele pakutakse tasuta transporti koolitusele.

Varasemast tuntud grupitegevustest on puuetega inimestel võimalik esmaspäeva õhtuti osaleda line-tantsu tundides. Line-tantsu puhul on tegemist on erinevate raskusastmetega universaalse tantsustiiliga, kus vanus ei mängi mingit rolli ja kõik saavad tantsida ilma partnerita. Neljapäeviti on võimalik tegeleda bailatino ja seltskonnatantsuga.

Uuel hooajal jätkub kord nädalas puuetega inimeste loomingulise avardumise kursus, kus vabatahtlike kunstieriala tudengite käe all on võimalus avastada erinevaid kunstitehnikaid.

Keelehuvilistel on võimalus harjutada inglise keele ja hispaania keele oskusi vestlusgruppides, mida juhendavad Hispaaniast ja Portugalist pärit välisvabatahtlikud.

Kundalini jooga hõlmab füüsilisi harjutusi, hingamistehnikat, kehaasendeid, käteasendeid, mantraid ning meditatsioone. Kundalini joogal on puhastav ja raviv toime, mis aitab saavutada ja hoida keha, vaimu ja hinge vahelist tasakaalu. Joogatunnid toimuvad teisipäeviti.

Täpsemat infot Tegevuskeskuses pakutavatest võimalustest leiab siit: http://www.tallinnakoda.ee/1,48

Veel saavad soovijad keskuses mängida piljardit, koroonat, lauatennist, lugeda ajalehti, jm. Samas saab informatsiooni puuetega inimestele suunatud teenuste ja toetuste ning ühingute tegevuse kohta.

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskus on avatud kõikidele puuetega inimestele, hoolimata vanusest, soost või puude raskusastmest.

Tallinna Puuetega Inimeste Koda
Endla 59, 10615 Tallinn
Telefon: 656 4048
e-post: koda@tallinnakoda.ee
www.tallinnakoda.ee

Lisa kommentaar